top of page
Caută
Poza scriitoruluiCorpore Vital

Masaj cu Roci Vulcanice


Corpore Vital – abordarea noastră în terapia masajului cu roci vulcanice


Toamna aduce cu sine schimbare, natura trece printr-un proces de adaptare și transformare; diminețile reci, după amiezile fierbinți și serile răcoroase, soare arzător și curenți de aer reci. Schimbarea și procesul de adaptare al naturii ne influențează direct pe fiecare dintre noi. Stilul de viață adoptat, dar și mediul în care ne desfășurăm munca poate avea impact asupra nivelului ridicat sau scăzut al imunității.


Primăvara și toamna organismul luptă mai mult decât în mod obișnuit să se adapteze la condițiile de mediu și dacă adăugăm și doza de stres la care suntem în mod constant expuși, este posibil să devenim vulnerabili în fața gripelor, răcelilor și altor boli de sezon care sunt activate de o imunitate scăzută.


Echipa de profesioniști Corpore Vital vă propune să întâmpinați pregătiți noul sezon alegând o ședință de masaj cu roci vulcanice.



Masajul cu pietre fierbinți sau cu roci vulcanice reprezintă tipul ideal de terapie prin masaj pentru perioadele de primăvară și toamnă foarte util pentru relaxare generală a organismului, dar în special pentru relaxarea mușchilor tensionați și a țesuturilor moi deteriorate din întregul corp.



Pe perioada ședinței de masaj mai multe tipuri de pietre - netede, plate sau rotunde sunt încălzite și plasate pe diferite segmente ale corpului. Cele mai multe pietre sunt din bazalt, un tip de rocă vulcanică care înmagazinează și păstrează căldura. Pentru încălzirea pietrelor destinate terapiei prin masaj temperatura optimă este de obicei, între 40 și 65 de grade Celsius.


Ședințele de masaj Corpore Vital, decongestionează trupul, dar energizează și relaxează și psihicul creând acea stare de bine care îți încarcă bateriile !



Scurt istoric.


Haideți să pășim mai adânc în istoria și tradiția acestui tip de terapie și să-i înțelegem beneficiile! Masajul cu pietre calde mai este denumit și terapie geotermală și a devenit în practica de specialitate una din cele mai moderne tehnici de detoxifiere, relaxare și reechilibrare energetică a corpului.


Terapia geotermală își are sorgintea în vechea cultură amerindiană și chinezească care combină efectele masajului cu cele ale căldurii aplicate în punctele energetice ale organismului. Tipul pietrelor folosite pentru eficiența masajului are o importanță majoră. Astfel, pietrele negre vulcanice sunt recunoscute pentru multitudinea efectelor benefice pe care le oferă.


Pietrele au diferite forme, dimensiuni, greutăți; și sunt adaptate la segmentul corporal pe care urmează să fie aplicate. Spre exemplu pietrele rotunde sunt ideale pentru masajul mâinilor, cele alungite se adaptează bine zonei gâtului, iar cele fine se pretează pentru punctele detensionate de pe spate și ceafă.



Aspecte importante.


Înainte de utilizare pietrele sunt igienizate și sunt încălzite 45 minute într-un recipient special. Este o procedură preventivă, indicată atât pentru menținerea stării de sănătate, cât și pentru tratarea unor afecțiuni generate de stres, afecțiuni degenerative, locomotorii, de asemenea este un procedeu ideal pentru detoxifierea organismului. Terapia se axează pe identificarea punctelor energetice (chakra), în număr de șapte, care sunt poziționate de-a lungul canalului central al corpului și conectate cu organele corpului.


Scop terapeutic.


Prin masajul somatic asociat cu utilizarea pietrelor vulcanice terapeutul creează „intrări” și „ieșiri” de energie realizând o conexiune între toate punctele energetice ale corpului, relaxare și tonifiere, context ideal pentru un corp sănătos bine întreținut.


Masajul este realizat cu uleiuri aromate pentru a facilita alunecarea naturală a pietrelor . Căldura pietrelor și presiunea dirijată de către terapeutul profesionist relaxează musculatura și ameliorează durerea. Se folosește tehnica masajului activ alternând cu masajul pasiv.


Masajul pasiv, constând în presopunctură și căldura dirijată a pietrelor care rămân nemișcate, unele fiind plasate direct pe masa de masaj, altele fiind poziționate în punctele energetice ale organismului. Masajul activ constă în manevrarea unor pietre prin alunecarea lor de-a lungul fibrelor musculare având scopul de a îmbunătăți circulația sangvină și limfatică.


Masajul este însoțit de utilizarea aromaterapiei și meloterapiei pentru ca ambianța să fie propice îndeplinirii obiectivelor de sănătate și relaxare pe care această terapie deosebită și le propune pentru fiecare ședință. Rezervă-ți timp pentru tine și contactează-ne astăzi pentru a-ți rezerva ședința!



Recomandări terapeutice.


Terapia prin masaj cu roci calde este recomandată pentru tratarea stărilor de stres, tracasare, anxietate, insomnii, durerilor musculare, durerilor de spate, tratamentul problemelor circulatorii, al problemelor reumatismale, ameliorarea artrozelor sau artritelor.


Beneficii.


Beneficiile terapiei CORPORE VITAL - masaj cu pietre vulcanice


Masajul se încadrează în categoria tratamentelor alternative. Masajele devin terapii complementare populare pentru foarte multe afecțiuni.


· Masajul ajută la ameliorarea tensiunii musculare și a durerii.


Pietrele calde facilitează creșterea fluxului sanguin în zona afectată. Presiunea dirijată și căldura are un efect de reducere a spasmelor musculare și crește flexibilitatea mișcărilor.

! Tratamentul cu pietre reci ajută la ameliorarea inflamației. În funcție de simptomele pacientului, este posibil să fie nevoie de alternarea pietrelor reci cu celor calde în timpul masajului.


· Masajul reduce stresul si tratează anxietatea


Asociația Europeană de Terapie prin Masaj a definit tratamentele alternative prin masaj ca fiind eficiente pentru ameliorarea stresului. Afirmația se sprijină pe practică și pe rezultatele cercetărilor în domeniu. Un studiu din 1999 a arătat că un masaj de doar șapte minute pe zi îmbunătățește răspunsurile cardiovasculare și scade riscul de a dezvolta accident vascular cerebral.


Un alt studiu a constatat că masajele de 10 minute pe scaun la locul de munca au redus semnificativ stresul, comparativ cu o pauză de 10 minute, neînsoțită de masaj. Un alt studiu din 2015 demonstrează că persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală colorectală au suferit mai puțină durere, tensiune și anxietate după ce au beneficiat de masaj postoperator.



Acestea sunt doar câteva beneficii ale masajului cu pietre calde, dar cum efectele se simt de la prima ședință vă invităm să luați o porție de relaxare, detensionare, energizare și răsfăț și să descoperiți toate beneficiile unei ședințe de masaj terapeutic cu roci vulcanice la centrul nostru Corpore Vital (Brașov, Str. Molnar Janos, Nr. 14A, 0725-610-088).


Programează-ți astăzi porția ta de bine și întâmpină toamna cu un tonus de invidiat! Te așteptăm!

303 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page