Stresul este o componentă predominantă în ziua de azi, care poate avea un impact negativ asupra sănătății și bunăstării oamenilor. Atunci când o persoană este supusă stresului și mai ales pe termen lung, corpul acesteia poate dezvolta simptome fizice, emoționale și comportamentale.
Terapia prin masaj este un mijloc prin care stresul poate fi redus semnificativ la nivel fizic și psihologic. În timp ce terapeuții de masaj știu din experiența lor că masajul reduce stresul, există și cercetări considerabile care validează experiența oferită de masajul terapeutic.
Pe lângă beneficiile pentru anumite afecțiuni sau boli, unii oameni se bucură de terapia prin masaj, deoarece de multe ori produce sentimente de confort, conexiune și o reechilibrare a stării psihice și fizice. Masajul terapeutic este prin urmare o metodă eficientă de recuperare medicală, de redobândire și de întreținere a stării de sănătate a organismului.
Masajul este, în general, considerat parte a medicinei integrative și este oferit din ce în ce mai mult împreună cu un tip de tratament standard pentru o gamă largă de afecțiuni și situații medicale. Unele studii au constatat că masajul poate fi de asemenea util pentru a trata anxietatea, tulburările digestive, durerile de cap, insomnia, durerile lombare, durerile nervoase, leziuni ale țesuturilor moi, leziuni sportive, dureri superioare de spate și gât etc.
Printre numeroasele beneficii ale masajului therapeutic putem enumera și reducerea stresului și creșterea relaxării, reducerea durerii și a tensiunii musculare, îmbunătățirea circulației și a energiei, scăderea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale și îmbunătățirea imunității.
Masajul a fost practicat în majoritatea culturilor, atât estice, cât și occidentale, de-a lungul istoriei umane și a fost unul dintre primele instrumente pe care oamenii le-au folosit pentru a încerca să amelioreze durerea.
Termenul de „masaj terapeutic” include multe tehnici. Cea mai comună formă de terapie de masaj în țările occidentale se numește masaj suedez sau clasic și este nucleul majorității programelor de antrenament pentru masaj.
Alte stiluri includ masajul sportiv, masajul clinic pentru îndeplinirea obiectivelor specifice, cum ar fi eliberarea spasmelor musculare și tradițiile de masaj derivate din culturile estice, cum ar fi Shiatsu și Tuina.
În masajul terapeutic, un profesionist medical instruit și certificat masează țesuturile moi ale corpului - mușchi, țesut conjunctiv, tendoane, ligamente și piele. Terapeutul de masaj folosește diferite grade de presiune și mișcare.
Tratamentul prin masaj are un efect terapeutic asupra organismului și optimizează sănătatea și bunăstarea acționând asupra sistemului muscular, nervos și circulator. Funcția fizică poate fi dezvoltată, menținută și îmbunătățită; iar disfuncția fizică și durerea și efectele stresului pot fi ameliorate sau prevenite prin utilizarea terapiei de masaj.
Practica terapiei de masaj presupune mai mult decât aplicarea tehnicilor de masaj. Terapia prin masaj ca abordare de îngrijire a sănătății se încadrează în modelul de sănătate și își propune să sprijine clienții în echilibrarea nevoilor mentale, emoționale și fizice. Adesea, se aplică o varietate de tehnici și stiluri de terapie de masaj, în funcție de abilitățile terapeutului, de sfera lor de practică și de obiectivul principal al sesiunii de masaj.
După ce ați aflat câte beneficii poate aduce un masaj terapeutic, vă așteptăm la Centrul de Recuperare și Masaj Corpore Vital!
Programează-ți acum ședința!
Te așteptăm pe Str. Molnar Janos, Nr 14A, Brașov
sau ne poți contacta: 0725 610 088
Comments